20 januari 2024
Case Study

Nationale Tulpendag en weg met Excel voor PolderPride

Onze marketeer Tamara bracht een bezoek aan Avenhorn waar tulpen kwekerij Pronk gevestigd is. Hier sprak zij met Sandra de Wit, verkoper binnen PolderPride, ter gelegenheid van Nationale Tulpendag. Samen hebben zij het over de samenwerking tussen PolderPride en GreenMaster sierteelt software en over de tulpen.

Het is Nationale Tulpendag. De opening van het nieuwe snijtulpenseizoen. Een belangrijke dag waarbij de tulp de volledige aandacht krijgt. Ook voor de PolderPride groep een belangrijke dag. Per jaar worden er maar liefst 70 miljoen tulpen geproduceerd door de groep. Deze groep bestaat uit 7 tulpenkwekers; Tulips of Appelman BV, Smal Bloembollen BV, Poel Bloembollen BV, Mooij Tulips, Van der Gulik Tulpen BV, Pronk Tulpen BV en Dutch Flora. Samen leveren zij meer dan 120 verschillende soorten tulpen.

Ontstaan PolderPride

Het collectief is in 2010 tot stand gekomen in samenwerking met de veiling Royal FloraHolland. Het idee is ontstaan om de zichtbaarheid aan de klok te vergroten. Om beter zichtbaar te zijn in de markt, is het merk PolderPride bedacht. De veiling heeft geassisteerd met het ontwerp en de opstart hiervan.

Sandra: ‘Ik werk op diverse locaties voor de groep. Vandaag zijn we bij Pronk Tulpen in Avenhorn, dit is tevens onze verpakkingslocatie. Ik ben dus verantwoordelijk voor de algehele verkoop van de tulpen binnen PolderPride. De tulp moet voldoen aan de juiste kwaliteit. Alleen dan worden ze verkocht onder de naam PolderPride.’

Aanbieden van daghandel

Sandra werkt sinds 2018 voor de groep. ‘Voorheen was PolderPride meer klokgericht, en vanaf die tijd zijn we meer gaan verkopen in de zin van daghandel en ‘langere’ termijnhandel. Toen verstuurde ik elke dag een Excel lijstje, dat ging eerst prima. Dit werd toen van dusdanige omvang, dat het eigenlijk niet meer te doen was. En redelijk foutgevoelig. Toen zijn we op zoek gegaan naar een andere manier om de daghandel te kunnen aanbieden. En zo zijn onze paden elkaar gekruist. We zijn tevreden over onze samenwerking. Al onze kwekers werken in het zelfde systeem van GreenMaster. Voor mij heel belangrijk als verkoper, dat ik toegang heb tot alle kwekerijen binnen het systeem. Het systeem biedt één compleet overzicht. En dat is heel fijn.’

Alle aangesloten kwekers werken in GreenMaster en ik kan in één compleet overzicht alle kwekers zien. Dat werkt heel prettig. Dit is niet altijd mogelijk in een ander programma.

PolderPride webshop

PolderPride maakt ook als groep gebruik van de webshop binnen GreenMaster voor de daghandel van tulpen. ‘Elke ochtend verstuur ik de link van de shop met verse handel naar alle klanten. De webshop fungeert als een prachtige etalage voor de verkoop van onze tulpen. Het assortiment is divers en biedt een grote variatie aan keuzemogelijkheden. Elke tulp is uniek en kan gemakkelijk besteld worden via de GreenMaster webshop.’ De tulpen zijn beschikbaar van medio september t/m juni.

Wist jij dit over tulpen?

  • .. tulpen oorspronkelijk uit Turkije komen? Ze werden in de 16e eeuw geïntroduceerd in Nederland en werden al snel een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur.
  • .. er meer dan 3.000 geregistreerde variëteiten van tulpen zijn?
  • .. sommige tulpenbollen eetbaar zijn? Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden tulpenbollen in Nederland gegeten vanwege voedselschaarste.
  • .. Nederland nog steeds de grootste producent van tulpen ter wereld is? Jaarlijks worden miljarden tulpenbollen geteeld en geëxporteerd naar verschillende landen.
  • .. de tulpenmanie in de 17e eeuw niet alleen de economie beïnvloed heeft, maar ook de kunst. Tulpen werden vaak afgebeeld in schilderijen uit die tijd.

Meer weten over PolderPride?

Breng een bezoek aan de website: www.polderpride.nl
Of neem contact op door te mailen met Sandra: info@polderpride.nl

De reacties zijn uitgeschakeld.