3 mei 2022
Informatie

GreenMaster klaar voor Online Flower Auction

GreenMaster ging langs bij Rob Meijdam. Rob zorgt met zijn onderneming, Flower Support, voor de branding, sales en marketing voor verschillende rozenkwekers. Online Flower Auction (OFA) kwam op zijn pad. Hij werd benaderd door één van zijn eigen klanten om mee te werken aan OFA.

Op 9 juni zal Online Flower Auction live gaan. OFA is een nieuwe veilingklok die af-tuin gaat veilen volgens het ‘Vandaag voor Morgen’ principe. Al jaren wordt er nagedacht over plannen voor efficiënter en milieubewuster veilen. Ook de veiling (RFH) wil sneller en anders werken, maar een nieuwe manier is er nog niet. De initiatiefnemers; Paul Holla (Holla Roses) en Arie van den Berg (Berg Roses) zijn opgestaan en met OFA willen zij sneller, efficiënter en duurzamer te werk gaan o.a. door korte lijnen te hanteren.

Online Flower Auction GreenMaster

Vandaag voor Morgen

Rob ondersteunt OFA op commercieel vlak. “Als het gaat om het veilen, werkt veel nog op de oude manier, dat moet sneller en vooral efficiënter kunnen.” zegt Rob. “Het gebeurt vaak dat bijvoorbeeld bloemen vanuit Naaldwijk naar de veiling in Aalsmeer worden gebracht, en dat deze na het veilen weer terug kunnen richting Naaldwijk. Zonde!” Om tijdsdruk en logistiek beter, slimmer en duurzamer te regelen gaat OFA ‘Vandaag voor Morgen’ veilen. OFA zal starten met rozenkwekers omdat daar de affiniteit ligt bij de initiatiefnemers. Later volgen andere productsoorten die nodig zijn om een compleet assortiment aan te bieden.

Rob vervolgt, “OFA richt zich op het nieuwe veilen. Hierbij komt de logistiek bij de kweker terecht. De aanvoer gaat van de kweker rechtstreeks naar de koper. De transactiekosten die automatisch aan kopers worden berekend door OFA, geven wij aan de kweker terug. GreenMaster heeft dit voor ons gebouwd. De kwekers hebben zo tijdig een goed inzicht in de verkopen. Karren bouwen en transport is pas nodig ná de verkoop. Dit scheelt aanleverkosten voor de verkoop én er worden direct samengestelde karren per klant geleverd. De samenwerking met Royal FloraHolland blijft doorgaan, wij zijn en blijven lid van de coöperatie. Na de transacties verlopen de afrekeningen gewoon via Royal FloraHolland.”

GreenMaster

Rob werkt inmiddels alweer drie jaar met de GreenMaster software voor zijn klanten. “Mijn complimenten aan het GreenMaster team, de support is super. Toen ik bij jullie aanklopte met de plannen van OFA is er geen seconde getwijfeld, jullie namen direct actie en zo zijn kwekers die gebruik maken van Greenmaster klaar voor de livegang van OFA op 9 juni.”

GreenMaster is er klaar voor. Wij wensen Rob en het Online Flower Auction team heel veel succes op weg naar de livegang.

Wil je meer informatie over Online Flower Auction of over Flower Support? Bekijk dan de websites.

 

Online Flower Auction
https://onlineflowerauction.com/

 Flower Support
http://dutchflowersupport.com/

De reacties zijn uitgeschakeld.