1 februari 2022
Case Study

Dutch Lily Masters over transport en lelies als merk in de markt zetten

Donderdag 20 januari brachten wij een bezoek aan Jan-Koos Paauw van Lelie kwekerij Dutch Lily Masters in hun vestiging in Rijnsburg. Hoe gaat het met het bedrijf, een kijkje in de kas, waar liggen nog kansen en hoe gaat de samenwerking met GreenMaster?

Bij binnenkomst laat Jan-Koos ons meteen de kas zien. “ Dit is waar het allemaal gebeurd.” zegt Jan-Koos. We lopen de kas in waar de lelies nog in groei zijn, we zien de rolbanden en de snijtafels. Er staan al lelies klaar voor transport. Hij laat ons zien waar de computers staan en hoe zij GreenMaster gebruiken op de werkvloer. De uitleverbonnen worden op gekleurd papier gedrukt. Elke veiling heeft een eigen kleur. “ Door het gekleurde papier zien wij met 1 blik naar welke veiling de kar moet. ” De lelies vertrekken naar Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk. We gaan verder in gesprek over transport, GreenMaster en zijn lelies als merk.

Transport

Jaarlijks worden er 20 miljoen stelen gekweekt bij Dutch Lily Masters. De aanvraag is veel groter. Het bedrijf fuseerde vorig jaar en kreeg hiermee 6 locaties. Onlangs werd 1 locatie in Almere verkocht. Het toekomst plan is om over te gaan naar 2 grote locaties. Jan-Koos; “ De transportkosten zijn hoog en kunnen omlaag. De kleinere locaties geven ons nu een wat versnipperd effect. Wij zijn op dit moment aan het kijken wat er mogelijk is.” Om het transport van locatie naar locatie goed te begeleiden maken zij gebruik van de transportmodule binnen in GreenMaster. Rijnsburg is de hoofdlocatie. Op de andere locaties wordt alleen geteeld. Vanaf de teeltlocaties komen lelies binnen die via de transportmodule worden aangekondigd. Na aankomst worden deze binnengebrachte lelies met de GreenMaster app gescand en toegevoegd aan de huidige voorraad voor de verkoop en de klok.

“ Voor de verkoop bellen wij nog veel klanten. Daarnaast loopt de verkoop ook via de webshop en VMP.”

Over GreenMaster

Jan-Koos vertelt;  “Als het pakket staat, staat het. Het sluit goed aan, heeft geen diepe lagen en het is simpel. Ook als je er net 3 dagen mee werkt weet je meteen hoe of wat. Ik heb slechte ervaringen gehad met programma’s die zo diep gingen dat het niet meer over te brengen was op bijvoorbeeld nieuw personeel. We maken goed gebruik van jullie transportmodule op onze locaties. Daarnaast vind ik service erg belangrijk. Die bieden jullie goed. Vooral nu er ook een noodnummer is. Zelfs om 5 uur ’s morgens kan ik rekenen op een antwoord. Bij onze vorige dienstverlener werd er soms niet eens opgenomen of werd je gewoon niet terug gebeld. Je wilt gewoon snel kunnen handelen, ik ben om half 6 al op de zaak. Ik wil niet wachten tot er om 8 uur wordt opgenomen.” 

“Alles wat we nodig hebben van voorraad, orders, klok tot rapportage overzichtelijk in 1 programma. Probeer dat maar eens zo te maken dat iedereen na een korte uitleg direct hiermee aan de slag kan. Dat is GreenMaster gelukt!”

In de markt

Dutch Lily Masters zet zich anders dan anders neer in de markt. “ Wij pakken met onze uitingen goed uit. We willen laten zien dat we een merk zijn. Door een samenwerking met Lilies of Life hebben wij onze collectie onder andere verrijkt met unieke, geurloze leliesoorten. De 9 miljoen geurloze lelies die ze telen gaan nu ook weg onder de naam “Dutch Lily Masters”.  In samenwerking met ons reclamebureau komen waanzinnige ideeën tot stand om al onze lelies goed te promoten. Je wilt met je product toch uniek zijn en goed gezien worden. Zo hebben wij (te zien op onze website) een video laten opnemen in de Sint Jeroens Kerk in Noordwijkerhout. Een dame die zingt tussen de lelies. Prachtig geworden.”

Jan-Koos Paauw

De corona crisis heeft misschien wel goed gedaan. De eerste 3 weken moesten zij afscheid nemen van de oogst. Daarna konden ze het verkopen voor kleine prijsjes. Nu is het druk! “ Mensen hebben zin in bloemen, bloemen zijn gezellig. Dat hebben we goed gemerkt. Door de fusie en wellicht de pandemie is onze aanvraag gegroeid en eigenlijk hoger dan we telen. We zien de toekomst zonnig tegemoet met onze plannen.”

 

Meer informatie over Dutch Lily Masters:
Dutch Lily Masters
Hoogeweg 32
2231 MS Rijnsburg
T +31 (0)71 409 24 70
info@dutchlilymasters.nl
www.dutchlilymasters.nl

De reacties zijn uitgeschakeld.