20 september 2021
Case Study

Optimale bediening voor onze klanten – Together2Grow

Together2Grow is ruim 10 jaar geleden ontstaan toen BZ Alstroemeria en Van Veen Alstroemeria besloten samen verder te gaan. Eigenaren Bernard Zuidgeest en Fedor van Veen zijn van mening dat je samen veel meer kunt bereiken dan alleen en dat hebben ze bewezen. Deze Decorum kweker heeft maar liefst 8,8 hectare op 3 verschillende locaties en sinds 2016 ook productie uit Ethiopië.

Wij gingen in gesprek over onze software met een van de directieleden van de Alstroemeria, Charmelia en Florinca kwekerij; Robin van der Knaap. Sinds april jl. heeft hij zijn kantoor en logistiek centrum op het veiling terrein van Royal Flora Holland Naaldwijk.

Links: Robin (Together2Grow) – Rechts; Mohamed (GreenMaster)

Robin vertelt “ Door deze verhuizing zijn wij nog nauwer betrokken bij de logistieke processen. Alle vier de locaties leveren hier hun bloemen aan in volle karren en vervolgens worden deze verdeeld in de box van Together2Grow. Zo kunnen wij nog beter onze klanten en de klok bedienen. ”

Samenwerking GreenMaster

Sinds december 2020 maakt Togehter2Grow gebruik van GreenMaster. “ Wij zochten een nieuwe applicatie die aansloot op onze wensen. Bij het benaderen van andere kweker collega’s kwam GreenMaster naar voren. Iedereen was enthousiast en wij nu ook! Wij kijken continu waar we de klanten beter kunnen bedienen, daarnaast onderzoeken we intern hoe we processen eenvoudiger kunnen maken. GreenMaster sloot hier heel goed op aan. Eén pakket in plaats van 4 losse (software)pakketten en ook nog is een pakket wat in de cloud te bedienen is. Door ontwikkelingen van Together2Grow hebben we behoefte aan een compleet pakket, de ICT wereld in de bloemenhandel ontwikkeld hard door. ”

‘Wij zijn van mening dat zonder GreenMaster we niet de volgende stap kunnen maken van een optimale bediening voor onze klanten.’

Jaarlijks teelt Together2Grow zo’n 39 miljoen stelen die wereldwijd hun weg vinden naar retailers, groothandelaren en bloemisten gaan. De locatie in Ethiopië vult dit in het seizoen aan, hier telen zij diverse kleuren en kwaliteiten Alstroemeria’s.

“ Wij maken sinds kort gebruik van de transportmodule binnen GreenMaster. We hebben nu één duidelijk overzicht over de transport en planning vanaf al onze locaties. Onze logistiek medewerker kan er mee lezen en schrijven. Het scheelt ons veel papier en pdf’s. Het zou super zijn als de medewerkers in Ethiopië in de toekomst ook gebruik gaan maken van onze GreenMaster applicatie. ”

Doorgroeien en blijven ontwikkelen in de toekomst is het plan. Afgelopen week werd zelfs de 25 miljoenste tak Charmelia uitgeleverd. Gefeliciteerd!

Voor meer informatie over Together2Grow:

Togerther2Grow
De Poel 31
2685 LS Poeldijk
T: +31(0)6 – 43 00 92 84
E: sales@together2grow.nl
www.together2grow.nl

GreenMaster is een product van 9 Knots Solutions B.V.

De reacties zijn uitgeschakeld.