1 februari 2024
Case Study

Berg Roses maakt zich klaar voor de volgende stap in internationale digitalisering

We spreken met Christian Teerds, werkzaam bij Berg Roses, commercieel manager van Nederland en Kenia.

Wie is Berg Roses?

Een echte Nederlandse rozenkwekerij, maar niet alleen op Nederlandse bodem actief. Het familiebedrijf heeft naast lake Naivasha in Kenia 65 hectare grond. Hier worden jaarlijks 175 miljoen rozen geproduceerd. 80% van deze productie gaat naar de retail. Denk aan ketens als Aldi, Kaufland en Lidl door heel Europa. In Nederland worden jaarlijks 65 miljoen rozen geproduceerd door Berg Roses. De belangrijke handelsdagen Valentijn en Vrouwendag staan nu voor de deur. Deze dagen zorgen voor een grote piek in de verkoop. In Nederland legt het bedrijf de focus op diverse kleuren kunnen aanbieden aan elke koper.

Berg Roses en GreenMaster

Berg Roses zocht een partij die volledige ondersteuning aan hen kon bieden. Ook een dagelijkse webshop met live aanbod was wenselijk. Doordat meerdere rozenkwekerijen hen voorgingen, stapten ook zij in de GreenMaster boot.

Zij zijn de eerste kwekerij die live gingen met de GreenMaster aanbodmodule. Met een locatie in Kenia, een waardevolle toevoeging. Door de vele facetten waar het bedrijf mee te maken heeft, ontstond een nauwe samenwerking met het GreenMaster developers team. Met elkaar is de aanbodmodule verder uit ontwikkelt. En met succes. Sinds juli is de aanbodmodule bij Berg Roses live! En voor elke GreenMaster klant beschikbaar.

Voor Berg Roses is de volgende fase het gebruik van de GreenMaster-app in Kenia. Hiermee kan het scannen en binnen melden per locatie vlekkeloos verlopen. “Ons doel is om volledig afscheid te nemen van Excel en losse papieren en het programma volledig te gebruiken, zelfs voor onze verkoop- en logistieke processen in Nederland. Nieuwe ontwikkelingen zijn daarom erg belangrijk voor ons”, aldus Christian.

‘GreenMaster is bij ons leidend voor verkoop en logistiek!’

‘Leuk om te delen. We werken veel met de API module van GreenMaster, die is gekoppeld aan ons Power BI Systeem. Dit systeem is leidend voor ons management informatie systeem. We hebben dagelijks overleg met ons teelt, sales, logistiek en management team, om data te bespreken die dagelijks uit GreenMaster komt. Daarin valt nog heel veel te halen!’

BergRoses collage

Internationale markt

Het bedrijf focust zich op het internationale retail markt en groothandel. ‘Elke bloemist moet alles kunnen kopen bij ons. Elke kleur, maar we kunnen ook de opstapeling van de kar verzorgen, we kunnen een emmer retail producten leveren, maar ook kunnen we traditioneel in veilingfusten leveren. We willen dat GreenMaster ons hierin ondersteunt, zodat wij voor al onze klanten, alles kunnen regelen. GreenMaster is hier onze basis voor.’

Wat zijn de toekomstplannen?

Vorig jaar speelde de gas- en energiecrisis een grote rol bij Berg Roses. Er werd besloten om 6 hectare koud te leggen. In die periode zijn er nieuwe gewassen gezet en is de kas volledig voorzien van ledlampen. ‘Voor de komende jaren is het belangrijk dat we een vlakke, jaarrond productie kunnen gaan waarborgen. En dat we leren hoe om te gaan met telen, om de allerbeste kwaliteit rozen te kunnen leveren. Hoe kunnen we met de investering die we in 22/23 hebben gedaan, de komende jaren daar de beste in zijn. Maar ook zorgen voor jaarrond voor dezelfde kwaliteit.’

Voor Berg Roses staat de basis. De volgende stap die zij willen gaan maken is verder optimaliseren van het systeem. GreenMaster nog meer leidend maken binnen de organisatie en de tussenschakel laten zijn voor Nederland, Kenia en de eindklant. Ook meer rapportages kunnen maken in GreenMaster staat op de planning.

Een prachtig toekomstbeeld voor een familiebedrijf vol internationale groei!

Berg Roses
Zuideindseweg 25b
2645 BD Delfgauw

www.bergroses.nl
T: 015 261 3836
info@bergroses.com

De reacties zijn uitgeschakeld.