Plan je gewassen en oogstberekeningen

Met de nieuwe teeltplanning module in GreenMaster kun je gemakkelijk jouw gewassen plannen en oogstberekeningen maken. Dit zorgt ervoor dat je altijd een duidelijk overzicht hebt van welk gewas op welk moment klaar is om geoogst te worden. Dit helpt je om je werkzaamheden efficiënt te plannen en eventuele knelpunten in je productieproces te voorkomen. Daarnaast geeft de module je ook de mogelijkheid om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de groeisnelheid van verschillende gewassen en optimale oogsttijden. Ook is er een optie om locatiegewijs te plannen voor betere inzicht in je ruimteverdeling. Hierdoor kun je je teeltplanning optimaliseren en zo optimaal gebruik maken van je middelen.

Werk efficiënt en plan vooruit

Met deze module kun je niet alleen je huidige teeltplanning beheren, maar ook vooruit plannen voor toekomstige seizoenen. Dit stelt je in staat om tijdig beslissingen te nemen, en je teeltprocessen te optimaliseren. Door vooruit te plannen kun je ook beter inspelen op markttrends en de vraag naar specifieke gewassen.

De module biedt de mogelijkheid om historische gegevens te analyseren en te gebruiken bij het maken van je teeltplanning. Dit stelt je in staat om trends en patronen te identificeren en hierop in te spelen. Door deze data-gedreven aanpak, kun je je winstgevendheid verhogen en je bedrijf laten groeien.

Voordelen van teeltplanning

Een goed doordachte teeltplanning heeft vele voordelen voor kwekers. Door vooruit te kijken en rekening te houden met verschillende factoren zoals seizoen gebondenheid, ruimteplanning per pad, vraag en marktprijzen, kun je je oogst optimaliseren en de winstgevendheid van je bedrijf vergroten. Het stelt je in staat om:

  1. Efficiënt gebruik te maken van je middelen
  2. Ruimte in te plannen
  3. Tijdige oogst te garanderen
  4. Kosten te minimaliseren
  5. Kwaliteit te verbeteren
  6. De planning te gebruiken in de app

Teeltplanning in de GreenMaster app

Als kweker is het essentieel om altijd goed geïnformeerd te zijn over de voortgang van je gewassen. Daarom is de teeltplanning ook beschikbaar in onze app. Deze handige tool heeft een log functie waarmee je eenvoudig een pad kunt scannen (welkte teelt staat er?), een foto kunt maken en direct een logmelding kunt aanmaken. Ook kun je via de app gemakkelijk planningen inkorten of verlengen indien nodig.