11 juli 2024
Case Study

BOGREEN Plantmakers over gebruiksgemak van GreenMaster en innovatie

BOGREEN Plantmakers is door Sjors Boers in 2012 overgenomen, daarvoor was de bedrijfsnaam Jac. van der Hoeven BV. Het is een kwekerij  gespecialiseerd in eetbare tuinplanten. Iedere potplantenkwekerij heeft zijn eigen unieke werkwijze, zo ook BOGREEN. Het gaf eigenaar Sjors de kans om mee te denken in de wensen voor potplantenkwekers binnen de software van GreenMaster. We spreken met Faye Frerichs over de kwekerij en de samenwerking met GreenMaster. BOGREEN wordt als een geoliede machine door een vaste club van 7 medewerkers gerund. Een klein clubje waarvan de meeste al vele jaren bij BOGREEN werken en zo weet iedereen precies wat de taken zijn en hoe we zo efficiënt kunnen werken.

Fruit en groente

De populariteit van het kweken van groenten en fruit thuis is aanzienlijk toegenomen, vooral tijdens corona. Consumenten zijn zich bewuster geworden van hun voedsel, wat de verkoop in de fruit- en groente planten heeft gestimuleerd. Ook BOGREEN merkte groei in deze tijd en juichte (stads)tuinieren toe.

De kracht van BOGREEN ligt bij de eigen vermeerdering. Honderdduizenden stekken worden in eigen beheer vermeerdert. Grotendeels komen deze stekken van eigen moederplanten. “Elk jaar worden de soorten beoordeeld op populariteit, groeikracht, ziekte-resistentie etc. Aan de hand van deze resultaten wordt bepaald welke soorten er toegevoegd worden aan het assortiment, of juist uit het assortiment gaan” vertelt Faye. BOGREEN biedt meer dan 250 unieke producten aan. Naast fruit wordt ook het groente assortiment uitgebreid. “Al voor vele jaren bieden we asperge, rabarber en artisjokplanten aan.” Dit assortiment wordt de komende jaren uitgebreid met o.a. tomaat, peper, courgette, aubergine en de cucamelon. “Dit laatste is een leuk klein, op watermeloen lijkende, in de vorm van een druif met de smaak van komkommer.” vertelt Faye.

Samenwerking met GreenMaster

Door groei en professionalisering van BOGREEN voldeed de oude orderverwerking software niet meer aan de wensen, en werd er gezocht naar een nieuwe oplossing. GreenMaster bood een webgebaseerd systeem aan, essentieel voor BOGREEN’s behoefte om altijd en overal toegang te hebben tot order/voorraad data. Vanaf meerdere teeltlocaties, beurzen, onderweg maar ook vanuit huis is het belangrijk om bij hun data te komen. Tijdens gesprekken met onze collega Mohamed, waardeerde zij de bereidheid om de software mee te helpen aanpassen aan de specifieke behoeften voor de potplantenkwekerij. De gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om met slechts enkele klikken orders af te handelen, waren grote voordelen. Inmiddels werkt BOGREEN alweer 1,5 jaar met GreenMaster.

“Jullie kracht ligt bij het persoonlijk blijven en de duidelijke interface. Daar zijn wij zeer tevreden over!”

Innovaties en verbeteringen

BOGREEN is altijd bezig met producten en processen innoveren. Zo zijn ze onlangs overgestapt op mooie, gerecyclede potten. De potten zijn stabieler dan de oude, hoge rozen potten die voorheen werden gebruikt. Ook maken ze efficiënter transport mogelijk. Het was een spannende tijd voor BOGREEN om over te stappen op een nieuwe lijn potten en labels. De nieuwe potten verbeteren de natuurlijke groei van de planten, wat hun marktaantrekkelijkheid verhoogt. De nieuwe labels zijn ontworpen in samenwerking met FloraMedia. De labels zijn een zeer mooie toevoeging aan de planten. De samenwerking met GreenMaster heeft ook de logistiek gestroomlijnd. Faye is onder andere verantwoordelijk voor orderverwerking. Ze gebruikt GreenMaster om transportkarren efficiënt te beheren, waardoor verwarring wordt verminderd en orders snel en nauwkeurig worden verwerkt door het team. Binnen het leveringenscherm zijn alle uitgeleverde orders altijd na te gaan, inclusief het aantal platen per deen. Een belangrijk aspect voor BOGREEN .

BoGreen labels

BoGreen over de toekomst

BOGREEN wil altijd zorgen voor groei binnen het bedrijf. GreenMaster groeit daarin al erg mooi mee. Een belangrijk ontwikkelingsgebied voor hen is het voorraadbeheer, wat momenteel uitdagend is vanwege de complexiteit van plantbenamingen en verkopende mixen. “Wij gaan samen met GreenMaster een plan ontwikkelen om voor optimaal voorraadbeheer te kunnen gaan.” aldus Faye.

BoGreen Plantmakers
Middenzwet 51
2291 HM Wateringen
https://www.plantmakers.nl/

Wil je meer weten over GreenMaster voor jou plantenkwekerij?
Op deze pagina vertellen we je er meer over: https://www.greenmaster.nl/software-voor-plantenkwekers/

De reacties zijn uitgeschakeld.