16 oktober 2023
Case Study

Beyond Chrysant :’Met GreenMaster software verkopen wij bijna 100% direct’

GreenMaster is te gast bij Beyond Chrysant en gaat in gesprek met eigenaar Wouter Duijvesteijn. Wouter staat samen met zijn broer Martijn aan het roer van hun chrysantenkwekerij. De kwekerij verkoopt bijna 100% direct. Hiervoor gebruiken zij de software van GreenMaster. Wij vragen hoe het gaat met onze software en met het bedrijf.

Beyond Chrysant is gevestigd in het mooie Hoek van Holland vlakbij de Rotterdamse haven. Op 6,5 hectare kweken zij jaarlijks 18 miljoen chrysantenstelen. Samen met een leuke betrokken club collega’s wordt er gefocust gewerkt. Er zijn maar weinig bedrijven die zelf stekjes maken tot volledig eindproduct en 100% zelf verkopen, dit is Beyond gelukt.

Wouter Beyond Chrysanten
Wouter Beyond Chrysant

Waarom de software van GreenMaster?

April 2021 besloot Beyond Chrysant aan de slag te gaan met de GreenMaster software. Wouter ging zelf aan de slag achter de pc en merkte op dat er efficiënter en vooral simpeler gewerkt kon worden. Samen met een klein groepje kwekers werd gekeken naar oplossing. GreenMaster  kwam voorbij. Het programma sloot aan op de wensen.

‘GreenMaster is voor ons een flexibel programma zonder poespas!’

Welke rol speelt onze software in jullie bedrijf?

Wouter: ‘Wij doen dus alles zelf. De software geeft ons een stukje vrijheid. Het is een flexibel programma zonder poespas! Het werkt goed, eenvoudig en betrouwbaar. Betrouwbaarheid is belangrijk, het is een stukje kern van ons bedrijf. Soms is het misschien te simpel, maar liever te simpel dan te complex. Een van onze collega’s werkt al 25 jaar bij ons en gebruikt GreenMaster dagelijks. Hij is geen fan van computers, maar kan hier prima mee werken. Dat is belangrijk. We hebben een fijne samenwerking met elkaar.

GreenMaster matcht goed bij Beyond. Natuurlijk hebben we wensen om de samenwerking verder uit te breiden. Denk aan een stukje logistiek en wensen voor de webshop. Ik vind logistiek op dit moment in Nederland slecht georganiseerd. Er zijn te weinig mensen en de kosten nemen behoorlijk toe. Zeker op het moment dat we steeds fijnmaziger gaan distribueren. Dus ik denk dat daar best wel een rol ligt voor softwarematig aansluiting bij de grotere partijen en zorgt dat dat in overeenstemming is.’

beyond chrysanten kwekerij

Waar ligt de focus voor jullie kwekerij?

‘We proberen ons te richten op het hoogste segment van de markt. De beste en betere bloemist. We proberen een zo goed mogelijke positie te creëren. Ik heb het idee dat de markt in Nederland wat daalt en de productie in het buitenland groeit, dus het wordt wel een interessante tijd. We hebben de laatste jaren alleen maar meegemaakt dat de markt groeit en dat de productie achter blijft. Dat was voor ons gunstig. Wat verder de toekomst brengt, dat weten we natuurlijk niet. Als ik kijk naar het aantal takken, die productie in de wereld gaat behoorlijk toenemen. Nederland blijft redelijk stabiel, dus dan blijft de vraag hoe wij als Nederlands bedrijf de positie streng kunnen houden.’

Hoe ziet de toekomst eruit voor Beyond Chrysant?

Wij hebben 3 merken die een duidelijk positie in de markt hebben. Die positie willen we graag verder uitbreiden.’

Beyond staat aan de voorkant van de markt. ‘We zijn altijd wel de eerste met bepaalde dingen geweest. Wij gaan altijd onze eigen kant op. Gaat iedereen naar rechts? Dan kiezen wij het links. Op bepaalde vlakken trekken wij de markt heb ik het idee. Als we kijken naar duurzaamheid; er reed hier als eerst een elektrische tractor rond. We werken met coating vrije dozen, transport lage dozen, jongens van de WA in dienst, grote accu’s staan er om stroom te bufferen. 5 jaar geleden hebben wij al de grootste wand gemaakt van ons eigen afval. We werken gewoon heel graag mee, ook met onze leveranciers. Samenwerken maakt ons sterk, met elkaar proberen we de eerste positie te behalen en te behouden. Veel mensen werken vanuit macht en wij denken echt meer vanuit de kracht.’

Wist je dat?

… Het bedrijf genomineerd was voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023? Genomineerde van deze prijs treden toe tot het gezelschap van topondernemers. Helaas won de kwekerij hem niet, maar het voelt als tweede!

… Het 1 soort chrysant in 1 kleur kweekt?

… Er altijd gestreefd wordt naar verbetering?

… 80-90% van de handel in eigen huisstijl verpakkingen de deur uit gaat?

… Beyond Chrysanten een eigen ganzenbord heeft gemaakt? Klik hier om het spel te spelen!

Wil je meer weten over deze kwekerij? Kom in contact:

Beyond Chrysant

Dwarshaak 36
3151XB Hoek van Holland

www.beyondchrysant.nl

wouter@beyondchrysant.nl

De reacties zijn uitgeschakeld.